מתכון לטארט טאטן תפוחים

למרות שאני לא מעריץ גדול של קונדיטוריה, החלטתי הפעם דווקא לחלוק איתכם מתכון לקינוח קלאסי ודי קל… זהו טארט טאטן תפוחים שבסיסו בצק עלים ופרי מקורמל שנאפים יחדיו.

המתכון זריז להכנה וטעים מאוד, אך צריכים להיות מדויקים.

מצרכים: 

6 תפוחים ירוקים מזן גרנד סמיט (או כל פרי קשה אחר)
300 גר סוכר (בערך כוס)
חצי כוס מים
כפית של מחית וניל
בצק עלים קפוא (אפשר גם פרווה לשומרי כשרות)
50 גרם חמאה (שומרי כשרות בלי).
חצי לימון

אופן הכנה:
מקלפים את התפוחים ושמים אותם בכלי מים עם חצי לימון על מנת שהתפוחים לא ישחירו, חותכים לרבעים ומוציאים את הגרעינים.

במקביל לוקחים מחבת שיכולה להיכנס לתנור, שמים בה את הסוכר עם המים ומבשלים על אש גבוהה כ- 5 דקות עד שכל המים מתאדים (בשלב הזה מומלץ לעבור לאש נמוכה כדי שהקרמל לא יישרף)

כעת, אתם צריכים לקבל קרמל בגוון חום בהיר שקוף. מוסיפים לו את החמאה, מערבבים אותה עד שהיא נמסה בקרמל, חוזרים ללהבה גבוהה ומוסיפים את רבעי התפוחים המגולענים ומבשלים כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהתפוחים מתרככים.

כשהתפוחים שלנו מוכנים, לוקחים את בצק העלים ומכסים איתו את התפוחים במחבת ומהדקים היטב את הבצק לתפוחים. (אם אין לכם מחבת מתאימה לתנור, אפשר להשתמש בכל תבנית אפייה אחרת למשל הקלאסית העגולה. מה שכן, תשקיעו בסידור של הפירות כדי שאפיית הבצק תהיה אחידה וגם שהטארט יראה מרשים.

לאחר מכן מכניסים את מה שהכנו לתנור של 180 מעלות למשך 20 דקות.

אני ממליץ להגיש את הטארט טאטן עם גלידה ליד.

תהנו!

שתפו אחרים

מתכונים נוספים

מתכון לניוקי

מצרכים : 8 תפוחי אדמה דזירה(אדומים) גדולים 1 ק מלח גס 2 חלמונים 4 כפות קורנפלור כוס קמח (300 גרם) מלח פלפל שחור גרוס פרמזן מגורד אופן

מתכון לטארט טאטן תפוחים

למרות שאני לא מעריץ גדול של קונדיטוריה, החלטתי הפעם דווקא לחלוק איתכם מתכון לקינוח קלאסי ודי קל… זהו טארט טאטן תפוחים שבסיסו בצק עלים ופרי

Translate »
דילוג לתוכן