מצרכים :
8 תפוחי אדמה דזירה(אדומים) גדולים
1 ק מלח גס
2 חלמונים
4 כפות קורנפלור
כוס קמח (300 גרם)
מלח
פלפל שחור גרוס
פרמזן מגורד
אופן ההכנה:
לוקחים תבנית אפייה ומפזרים עליה שכבה אחידה של מלח גס ומניחים עליה את תפוחי האדמה(שטופים כמובן), ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך כשעה עד שתפוחי האדמה מתרגלים. מומלץ לסובב את תפוחי האדמה לאחר חצי שעה כדי שלא ישרפו.
לאחר שתפוחי האדמה שלנו מוכנים מוציאים אותם, חותכים באמצע ומוציאים בעזרת כף את ה"בשר האפוי" של תפוח האדמה ומיד מועכים אותו בעזרת מולינייר(מומלץ לקנות! אחלה מכשיר צרפתי שמועך ירקות, לעשיה של פירה)
אם אין לכם, אז גם מועך תפוחי אדמה כל שהוא גם טוב, העיקר שלא יהיו גושים. לאחר מכן ניתן למסה שלנו להתקרר לחלוטין.
בשלב הבא, שמים את כל שאר המרכיבים ולשים כדקה את המסה במהירות עד שהיא תהה אחידה.
לוקחים סכין ומחלקים את המסה ל 6 חתיכות שאותן פותחים בידיים למעיין איטריות בקוטר של כ- 1.5 ס"מ על גבי משטח מקומח ופורסים אותן לאורך של 2 ס"מ. במקביל, מרתיחים סיר עם מי מלח ומבשלים ברתיחה חזקה כ- 2 דק' עד שכל הניוקי שלנו צפים.
*הרוטב:
בבניית הרוטב הייתי הולך על רוטב חמאה עם קצת מים, מלח ומיץ לימון כדי באמת ליהנות מהניוקי, אבל אפשר לשלב איתו כל רוטב אחר שבא לכם.
בתאבון