אם כבר צ'יפס אז למה שלא יהיה מושלם?
אני מביא לכם את ה"פאטטאס בראווס", זה בעצם צ'יפס ספרדי שמאוד נפוץ בטאפס ברים בשווקי אוכל המדהימים של ספרד כמובן עם איולי(מיונז)ביתי מביצים טריות.
מצרכים:
1 קילו מלח גס
6-8 תפוחי אדמה אדומים בגודל בינוני/גדול
4 שיני שום
חופן פטרוזיליה קצוצה
3 חלמונים(הצהוב של הביתה)
כפית חרדל גרגרים
כוס שמן קנולה
מיץ לימון שלם
אורגנו
פפריקה מעושנת(לא חובה)
בלנדר מוט
אופן הכנה:
מפזרים שכבה של מלח גס על תבנית אפייה ומניחים עליה את תפוחי האדמה שכמובן שטפנו.
מכניסים לתנור על 180 מעלות ואופים כשעה.
לאחר מחצית מהזמן תהפכו את תפוחי האדמה ותשימו את הצד הלבן שהיה במלח קלפי מעלה כדי שהאפייה של תפוחי האדמה תהיה אחידה.
לאחר כשעה לוחצים על תפוחי האדמה קצת, אנחנו רוצים לראות שהם רכים-סימן שהם מוכנים, מוציאים ומקררים.
בזמן שתפוחי האדמה מתקררים מכינים 2 דברים
משחת פטרוזיליה ושום- לוקחים 2 שיני שום ואת חופן הפטרוזיליה וטוחנים היטב בבלנדר מוט(אפשר גם לקצוץ מאוד מאוד דק בסכין.
הדבר השני הוא האיולי
שמים בכלי קיבול את החלמונים, 2 שיני שום, את החרדל גרגרים, כמה עלים של אורגנו טרי או חצי כפית של יבש ומתחילים לטחון ללא הפסקה. כמובן לא לשכוח מלח ופלפל.
לאחר שהכול נטחן והתחבר מוסיפים בזילוף דק את השמן עד שנוצר מיונז יציב. במהלך הזילוף חשוב שהשמן שזילפתם יעלם, כך תדעו שאתם בדרך הנכונה.
לאחר שסיימתם לזלף את השמן תוסיפו מיץ לימון ואת הפפריקה, תטעמו את המיונז הביתי שלכם. אגב אפשר לקחת אותו לכל כיוון אם בא לכם בכך שתחליפו את הפפריקה והאורגנו בכל דבר אחר.
לאחר שתפוחי האדמה האפויים התקררו שוברים אותם ביד(אפשר גם לחתוך בסכין) לחתיכות בגודל של 2 ס"מ בערך מטגנים כ 5 דק בשמן קנולה שחומם מראש. איך יודעים שהשמן מספיק חם?
מכניסים חתיכה לשמן וחייבים לראות בעבודה מיידי. אם השמן לא יהיה מספיק חם התפוח אדמה יספוג את השמן ולא יקבל טיגון טוב.
כשתפוחי האדמה שלנו פריכים וזהובים מעבירים אותם לקערת ערבוב עם כף משחת פטרוזיליה והשום שלנו, וכמובן לא לשכוח להמליח.
מניחים על צלחת עם האיולי שלנו בצד ובתיאבון!