מדובר במנה ראשונה מאוד קלה להכנה עם טעמים מעניינים שיפתיעו את כולם. לקולורבי קורה קסם מסוים כאשר צולים אותו, הוא מקבל טעמי אדמה עמוקים עם מתיקות טבעית מקסימה.
מצרכים:
2 יח' קולורבי בינוני
2 יח' צנונית פרוסות דק
חצי בצל סגול קצוץ דק
עלי בזיליקום – או כל עלה ירוק אחר שאתם אוהבים
צ'ילי אדום חריף קצוץ דק
צנובר קלוי
גבינת עזים
מיץ לימון
שמן זית
מלח גס
אופן הכנה:
- מפזרים שכבה של מלח גס על תבנית אפייה
- מניחים את הקולורבי בשלמותם ומכניסים לתנור שחומם מראש ל -200 מעלות למשך כשעה.
בינתיים כשהקולורבי בתנור חותכים את שאר המצרכים
- את הצנוברים קולים במחבת על הגז בחום נמוך ומערבבים לאט לאט עד שמתקבל צבע חום זהוב
- לאחר שעה מוציאים את הקולרבי מהתנור, מקררים, קולפים ופורסים דק.
הצילחות וההרכבה הוא החלק המשמעותי והכיפי ביותר במנה.
מניחים בצלחת שטוחה את פרוסות הקולורבי הצלויות ומתחילים לבנות בעצם שכבות של טעמים.
ממליחים ומפלפלים, סוחטים מיץ לימון ואחריו יוצקים שמן זית בנדיבות.
מפזרים מלמעלה את הגבינה, הבצל, הצ'ילי האדום, הצנוברים, קרעים של בזיליקום ולבסוף את הצנוניות לקישוט.
בתאבון.