מתכון מרק בצל

מרק בצל קלאסי מהמטבח הצרפתי, אולי בסיסי במקצת אך שתטעמו תרגישו כמה חגיגי הוא יכול להיות. הכי מושלם ביום גשום וחורפי או בעונת המעבר בה הגשם טרם עזב אותנו. לאלו מכם שלא יודעים מרק בצל צרפתי מסורתי הוא עם עצמות בשר, במתכון הבא טוויסט קל עצמות הבשר הן של אסאדו מפנק. מומלץ בחום לשדרוג המנה להשקיע בהכנת טוסטונים בתנור עם גבינת גרוייר או גאודה עיזים שיהיה לכם לצד המרק. הביס מהם לאחר טבילה במרק ישאיר רק טעם של עוד, אז שנתחיל?

מצרכים לכמות של 4-6 סועדים:

4 בצלים לבנים פרוסים דק

4 שיני שום קצוצות

50 גרם חמאה

כוס יין אדום יבש

עלי דפנה

פלפל אנגלי

2 עצמות בקר

150 מ"ל שמנת מתוקה

מלח

פלפל שחור גרוס דק

כפית סוכר

50 גרם קמח

פטרוזיליה קצוצה

שמן זית איכותי

אופן ההכנה

  • מחממים סיר ומטגנים בו את הבצל הפרוס עם שמן זית עד לרמה של 1/3 מהכמות הראשונית ועד לקבלת גוון חום כהה.
  • ברגע שהבצל מתחיל להדבק לתחתית זורקים פנימה את החמאה, לאחר שהיא נמסה מוסיפים את הקמח ומטגנים אותו כ-2 דק'.
  • לאחר מכן, נוסיף את היין האדום שבעזרתו פותחים את הקמח תוך כדי ערבוב.
  • לאחר שהיין התאדה נוסיף את השמנת המתוקה, את עצמות הבקר ומים עד סוף הסיר.
  • תטעמו ותתקנו עם מלח ופלפל שחור.
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ- 3 שעות.
  • בתום הזמן, הוציאו את העצמות מהסיר.

להגשה: צולים לחם בתנור עם גבינת גרוייר מגורדת או גאודה עיזים. מפזרים פטרוזיליה מעל, טובלים את הצנים ובתאבון!

 

 

 

 

 

 

 

 

שתפו אחרים

מתכונים נוספים

מתכון לניוקי

מצרכים : 8 תפוחי אדמה דזירה(אדומים) גדולים 1 ק מלח גס 2 חלמונים 4 כפות קורנפלור כוס קמח (300 גרם) מלח פלפל שחור גרוס פרמזן מגורד אופן

מתכון לטארט טאטן תפוחים

למרות שאני לא מעריץ גדול של קונדיטוריה, החלטתי הפעם דווקא לחלוק איתכם מתכון לקינוח קלאסי ודי קל… זהו טארט טאטן תפוחים שבסיסו בצק עלים ופרי

Translate »
דילוג לתוכן