רבים יסכימו שעוף הוא לא אנין טעם. עם זאת, העוף על כל חלקיו וצורותיו הוא מרכיב שמככב במטבח שלי ושל כולנו ואחד האהובים ביותר במטבח הישראלי הטיפוסי. העוף הוא חומר גלם אכן מעט נחות, אך כבודו במקומו מונח ולאורך ההיסטוריה הוא תמיד נמצא שם לצידינו זול, זמין וטעים. ובינינו, אין כמו הכיף שבאתגר לקחת משהו שנחשב פשוט ולהוסיף לו עניין שיוביל אותו לרמה אחרת. אז שנתחיל?
החומרים לארוחה של 4 אנשים:
12 יח' שוקי עוף
6 תפוחי אדמה בינוניים
2 בטטות
3 גזרים קלופים
3 בצלים סגולים
10 שיני שום
2 ענפי רוזמרין
2 ענפי אורגנו
שמן זית איכותי
מלח ופלפל שחור גרוס דק.
החומרים למשרה/ גלייז:
2 כפות דבש
2 כפות רכז רימונים
1 כף חרדל גרגרים
1 כף מירין
2 כפות סיידר תפוחים
אופן הכנה של המשרה:
מערבבים בקערה בעזרת בלנדר מוט את כל המרכיבים לקבלת מרקם אחיד וסמיך.
ממשיכים הלאה לטיפול בעוף וחיבור המנה:
לוקחים את העוף, ומטבלים אותו היטב במלח ופלפל, ולאחר מכן לכסות בעזרת המשרה.
*מומלץ לתת לעוף לשבת כמה שעות במשרה כדי שהטעמים יחדרו לעוף בצורה מרבית.
חותכים גס את כל הירקות (2 ס"מ בערך), מסדרים במגש אפייה עמוק. קוצצים דק/טוחנים בבלנדר מוט עם מעט שמן זית את השום עם עלי האורגנו והרוזמרין, מוסיפים לירקות, מתבלים במלח, פלפל, מוסיפים שמן זית ומערבבים.
כעת, נשטח את הירקות ונניח עליהם את השוקיים של העוף עם שאריות המשרה כדי שהשומן של העוף יבריק את הירקות.
כל שנותר הוא להכניס לתנור שחומם מראש לכשעה ב180 מעלות עד שהעוף משחים.
בתאבון!