המנה הבאה מגיעה אלינו הישר מהמטבח הערבי המסורתי. אני אוהב את הסלט הזה כי הוא קל להכנה ומאד בריא ועם זאת מצריך עבודת סכין מיומנת. הסלט "פרשי" ואביבי ובעיקר עשיר תזונתית ואף יכול לשמש כארוחה בפני עצמה. אצלי במשפחה לא מוותרים עליו בשולחן גם שאני מארח וגם שאני מתארח. במתכון הבא הכנסתי כמה "טוויסטים" אישיים לשדרוג אך ניתן ללכת תמיד על פי טעם אישי. הסלט בבסיסו יהיה מבורגול אך ניתן כמובן לבחור כל קטניה אחרת. לאלו שמעדיפים בריא או מטעמי כשרות לפסח בהמשך מפורט המתכון על בסיס הקינואה. בתאבון!
מצרכים לכמות של 6 סועדים:
1 יחידה מכל סוג ירק- פטרוזיליה, נענע, כוסברה, שמיר, סלרי
2 עגבניות גדולות
1 חבילת חמוציות מיובשות ( כ-100 גרם)
300 גרם בורגול / קינואה ( או כל קטניה אחרת)
3 לימונים
שמן זית איכותי
אופן ההכנה
- נבשל את הקינואה ( גרסה כשל"פ) כמו אורז. מטגנים עם שמן זית בסיר ומוסיפים יחס של פי 1.5 כוס מים רותחים לכוס קטניה.
- כעת, נמניך את האש ונמתין כ-15 דק'.
- למי שבחר בבורגול, נשרה אותו במים כ-15 דק'.
- קוצצים את כל הירקות דק מאד ומערבבים יחדיו בקערה עם הקטניה הקרה שבחרנו.
- נתבל את התערובת בשמן זית, מלח ופלפל שחור.
- טיפ: לאלו שאוהבים פיקנטיות מומלץ בחום להוסיף פלפל שאטה גרוס לפי הטעם.
- בסוף תוסיפו מיץ לימון מ3 הלימונים, ערבבו היטב ותגישו.
בתאבון!